Sneeuw...leuk?

Een berg sneeuw....en dat op de maandagmorgen!

Toen de kinderen hier klein waren en nog allemaal op de lagere school zaten, was dat altijd een feest. Zodra ze hun gordijnen opendeden hoorden we de vreugdekreten door het hele huis. Vervolgens aten ze razendsnel om maar naar buiten te kunnen. Als het tijd was om naar school te gaan mochten ze om beurten op de slee, sneeuwballen gooien op het schoolplein en uiteindelijk met pantoffeltjes aan in de klas zodat niet het hele lokaal nat werd. Als ik dan als moeder als de school weer uitging met de slee hen stond op te wachten, kon hun dag niet meer stuk...Wat genoten ze ervan!

Nu de kids hier wat ouder zijn vinden zij en wij sneeuw eigenlijk helemaal niet meer zo leuk. Ja, wel op zondagmiddag als je lekker warm bij het kacheltje zit en naar buiten kunt kijken. Dan is de sneeuw prachtig! Ook een boswandeling is dan leuk om prachtige foto's te maken. Maar zodra de werkweek weer is begonnen is het allemaal niet meer zo geweldig als het lijkt.
De twee oudsten moeten elke dag met de trein naar school. Vertragingen....aangepaste dienstregelingen.....wachten...treinen of bussen die helemaal niet blijken te rijden.....te laat op school. Het gebeurt de laatste tijd regelmatig.
De twee jongsten fietsen elk zo'n 15 km per dag heen en hetzelfde stuk weer terug. De één mocht vandaag gelukkig meerijden met een vriendje, de andere ging, goed ingepakt, door de barre weersomstandigheden heen.
Nee, geen kip stond echt te springen vanmorgen, letterlijk en figuurlijk. Onze vier scharreltjes komen het hok niet uit deze dagen. Gelukkig hoeven zij niet naar school en zijn ze tevreden met wat vers water en voer af en toe...
Wat mij betreft mag het voorjaar worden!

Hoe gaan jullie kinderen met dit weer naar school? Kun je van de sneeuw genieten of vind je dat er ook nadelen aanzitten? 


Reacties

 1. Leuke, spontane post :-) Ik vind sneeuw ongelofelijk. maak graag foto's er van. Het liefst in het bos vlakbij maar qua verkeer/werk/school vind ik het eng! Mijn dochter hoeft maar 10 min te fietsen (met normaal weer.)Zoon mocht vanmorgen ook met de auto mee. Hij fiets normaal 20 minuten. En oudere dochter ging al heel vroeg, lopend, naar de bushalte. Zij moet naar A'foort. Dan is sneeuw minder leuk hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zoals je waarschijnlijk al op m'n blog hebt gelezen hou ik erg van sneeuw (van alle jaargetijden overigens)
  Natuurlijk zitten er wel nadelen aan dit weer, maar het heeft ook iets speciaals. Opeens moeten we met elkaar naar oplossingen zoeken om bijv. op school te kunnen komen of onze boodschappen in huis te krijgen. Opeens zijn er verrassende ontmoetingen op straat als ik m'n stoep vrij van sneeuw maak.....opeens is alles niet meer zo vanzelfsprekend en zijn er kansen te over om een ander eens even te helpen....
  Als het voorjaar dan weer komt lijkt het wel of iedereen dat ook meer waardeert na zo''n strenge winter....
  Onze jongste zoon kon vandaag niet naar school doordat er een storing was in de treinverbinding tussen Lelystad en Zwolle.Volgens mij vond ie dat niet zo erg....
  Hij is nu gezellig thuis en werkt hier aan z'n opdrachten...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik leef met je mee, want ook ik verlang naar het voorjaar!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Hij wordt eerst even gecontroleerd voordat je hem terugziet onder het bericht!
Wanneer je anoniem wilt reageren, is het wel fijn als je even je voornaam vermeldt!