Fulltime moederen - de andere carrière

Opnieuw aandacht voor een interessant boek voor 'managers van het gezin'. Deze keer is de titel 'Fulltime moederen'- de andere carrière, geschreven door Marian Bont en Lya Limberger.

Fulltime moederen is een onmisbaar boek voor iedere vrouw die:
  • gekozen heeft voor een carrière thuis
  • twijfelt tussen kind of carrière
  • worstelt met de combinatie van werk en zorg
  • carrière en kind moeiteloos combineert
  • nieuwsgierig is naar wat andere moeders doen en hoe ze het doen.
Door de combinatie van persoonlijke verhalen, praktische adviezen en achtergrondinformatie, grotendeels gebaseerd op onderzoek onder Nederlandse hoogopgeleide thuisblijfmoeders, verandert je kijk op het beroep thuisblijfmoeder voorgoed.

Dit boek wil duidelijkheid scheppen omtrent de wensen van jonge moeders: willen zij graag doorwerken in verband met haar carrière buitenshuis, of zijn ze liefst zo veel mogelijk thuis? Het verslag en het uitwerken van ongeveer 75 terug ontvangen vragenlijsten maakt duidelijk dat sprake is van een kentering: het thuisblijfmoederschap of wel het fulltime moederschap is iets om van te genieten, zij het het liefst tijdelijk. De vragenlijst en de antwoordpercentages zijn als bijlage opgenomen.
Ook is er een lijst met interessante websites opgenomen en een overzicht van beroepen die vrouwen uitvoerden voordat zij fulltime moeder werden.
Ook dit boek kan ik van harte aanraden!

Tot slot een mooi citaat van een moeder:
"Ik hoop dat het opvoeden van kinderen ooit net zoveel 'status' zal hebben als het verrichten van betaald werk. Dat mensen er niet zonder meer vanuit gaan dat je achterlijk wordt en alleen nog over  luiers kunt praten als je fulltime moeder bent... Eerst mochten vrouwen niet werken, nu moeten ze werken. Misschien komen we ooit nog eens in het midden uit."


Reacties