De roeping van het moederschap - Sally Clarkson

(Helaas is het boek op dit moment
tijdelijk uitverkocht)
'Zendelingen worden uitgezonden, dominees worden ingezegend, oudsten en diakenen bevestigen we in hun ambt, maar wat doen we binnen de gemeente van Christus met moeders? Word je zomaar moeder, door biologische processen, of bestaat er zoiets als de roeping van het moederschap? Ja, kan zelfs zij die nooit gebaard heeft, toch geroepen worden tot het moederschap?'

Sally Clarkson heeft een schitterend boek geschreven over de roeping van het moederschap. Het boek bevat een schat aan positieve gedachten over het moeder zijn. Juist vandaag de dag is dit boek inspirerend en bijzonder hard nodig. God roept vrouwen om bewust hun leven te wijden aan het moederschap. Misschien niet alle vrouwen, maar wel alle moeders. Roeping vraagt om toewijding en heeft ook te maken met ervoor willen gaan. Moeder zijn is beslist geen verloren tijd. Het is afschuwelijk om te merken dat de maatschappij het moeder-zijn steeds meer benadert als (zorg-) jaren die je nu eenmaal door moet zien te komen om straks weer aan je eigen ontwikkeling te kunnen werken.
Aan de hand van 5 'geschenken' geeft de schrijfster door wat de geestelijke prioriteiten in de opvoeding van onze kinderen mogen zijn:

Genade, Inspiratie, Geloof, Training en Dienstbaarheid.

Persoonlijk heeft het boek mij erg geholpen om weer eens duidelijk te krijgen wat het belangrijkste is om door te geven aan onze 'thuisdiscipelen' zoals Sally je kinderen noemt. Het zendingsveld is inderdaad niet ver weg. De mensen die voor God gewonnen mogen worden, zijn allereerst de (kleine) mensen die aan ons zijn toevertrouwd.

Laatst zag ik deze prachtige video van Sally Clarkson op het weblog van Lisanne van Dijk. Bekijk hem ook en word bemoedigd!


          (Het boek 'De roeping van het moederschap' van Sally Clarkson is geschreven in 2007 maar is voor mij nog steeds een bemoediging. Het boek is op dit moment helaas even niet leverbaar. Houd de website in de gaten of leen het in de bibliotheek!)
Reacties

  1. Wat een bemoedigend blog!
    Dat boek lijkt me mooi....ik ga op zoek
    Fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Hij wordt eerst even gecontroleerd voordat je hem terugziet onder het bericht!
Wanneer je anoniem wilt reageren, is het wel fijn als je even je voornaam vermeldt!