Het pindakaasboek - Jennifer Foster & Lianne Koster

Pindakaas, wie is er niet groot mee geworden? Een boterham met pindakaas kent iedereen en in bijna ieder huis vind je wel een potje. Maar wist je dat je met pindakaas ook heerlijk kunt koken? 
Toen ik vorige week een recensie-exemplaar van 'Het pindakaasboek' opgestuurd kreeg, was ik blij verrast. De buitenkant van het boek ziet er fris en aantrekkelijk uit. Toen ik het opensloeg, liep het water mij letterlijk in de mond. Vooral pindakaas in combinatie met chocola vind ik altijd erg lekker!

Het Pindakaasboek
Het boek is verdeeld in vier delen: EET, SNACK, SNOEP en DRINKS
Zo vind je onder het hoofdstuk EET bijvoorbeeld koolsalade, pindakip, een patatje vrede met sausjes en pindahummus.
Het hoofdstuk SNACK dat uit 17 recepten bestaat, is ook voorzien van allerlei heerlijkheden. Zo vind je er pindamoutrepen, bananenbrood, dadel-kokosballen en erwtenchips. Het derde hoofdstuk dat de titel SNOEP heeft meegekregen, bevat wat mij betreft de meest aantrekkelijke afbeeldingen. De chocoplak ziet er uit om zo in te bijten. Ook de pindabrownie en ijsbar zien er heerlijk uit. 
Het laatste hoofdstuk met DRINKS is het meest verrassend. Wat dacht je van warme pindachocolademelk of een heerlijke ontbijtshake of zelfs pindalikeur?

Met 'Het pindakaasboek' tover je met een simpele pot pindakaas en een aantal andere ingrediĆ«nten fantastische gerechten op tafel. Je kunt je laten inspireren door de creatieve tips en bijzondere suggesties om meer uit een potje pindakaas te halen. Want waarom zou je dit smeerbare goud alleen op je boterham gebruiken? 

Pindakip
Al vaker heb ik geschreven over het weblog van mijn zus Martine van den Brink. Zij maakt de heerlijkste gerechten. Deze keer vond zij het leuk om een recept uit 'Het pindakaasboek' te maken. Je kunt het HIER teruglezen op haar weblog www.dekeukenvanmartine.nl

Jennifer Foster en Lianne Koster - de schrijfsters van het boek - werken samen onder de naam Cookart. Studio Cookart houdt zich als foodinspirator bezig met alles wat met eten te maken heeft. Van het ontwikkelen en uitvoeren van een foodexperience, tot het neerzetten van een merkidentiteit. Daarnaast inspireren ze mensen meer uit eten te halen en met een andere blik naar eten te kijken. Met een oog voor styling en alles wat mooi is, geven beide dames een inkijk in de wereld van stijlvol eten. Eten is meer dan een primaire levensbehoefte, eten hoort volgens Studio Cookart een feestje te zijn!
Na hun eerste boek 'Cookart, De kunst van het eten' is 'Het pindakaasboek' een prachtige opvolger.


Jennifer Foster en Lianne Koster

Reacties