Chocolade voor het goede doel

Vaak breng ik allerlei interessante boeken onder jullie aandacht op dit weblog maar deze keer wil ik eens aandacht vragen voor iets heel anders. 

Chocolade!

Misschien zijn jullie er net zo dol op als ik en wat is er dan leuker om met je aankoop ook nog een goed doel te steunen. 

Al meer dan 10 jaar worden er tienduizenden ambachtelijke chocoladeletters gemaakt bij Hellema Chocolade in Almelo. Van elke verkochte chocoladeletter gaat er een euro naar het goede doel. Sinds dit jaar kun je als klant zelf kiezen naar welk goed doel de euro’s gaan.  De ondersteunde doelen zijn: Kika, VillaJoep, Stichting Semmy, en Defence for Children.De letters zijn ideaal als cadeautje in de schoen of voor pakjesavond maar ook voor andere gelegenheden. Elke letter uit het alfabet wordt ambachtelijk en op maat gespoten in de chocoladefabriek. In dit filmpje zie je een voorbeeld van het verloop van dit proces. Je ontvangt dus altijd een uniek exemplaar!

Hellema Chocolade maakt gebruik van overheerlijke Belgische chocolade waarvan de cacaobonen direct worden gekocht van boeren en coöperaties die door de UTZ-organisaties zijn gecertificeerd. Dit betekent dat de chocoladeletters op een duurzame manier zijn geproduceerd. Hiermee probeert het bedrijf bij te dragen aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Naast chocoladeletters zijn er op de site ook allerlei andere vormen van chocolade te vinden, waarbij ook altijd 1 euro naar het goede doel gaat. Zo kun je bijvoorbeeld een chocoladehart kiezen of een zak met heerlijke chocolaatjes. Kijk eens rond op de website, er zit vast iets voor jou en je gezin tussen.


Reacties