'Nederland op film' en 'Kasboekje van Nederland'

De afgelopen weken heb ik twee interessante programma's gezien die ik jullie als managers van het gezin van harte kan aanbevelen.

Allereerst zendt Omroep Max al een aantal weken 'Nederland op film' uit. Je kunt zo kennismaken met Nederland door de jaren heen. Het is een unieke documentaireserie, gemaakt met duizenden uren filmmateriaal van Nederlanders uit het gehele land.
De verzameling amateurbeelden vormt iedere uitzending een nieuw thema. Zo zien we een bruiloft uit de jaren 30 en is te zien hoe men vroeger op vakantie ging. Een uniek document over het ‘gewone’ leven van onze (groot)ouders.
Deze serie toont niet alleen het oude filmmateriaal. Ook de makers en de mensen die op de beelden te zien zijn komen aan het woord: een prachtig document met een bijzondere historische waarde.

De aflevering die mij trof uit deze reeks was die van Hollandse Huishoudens.
Het geeft een goed beeld van hoe het was achter onze voordeuren en hoe dat spectaculair veranderde in de afgelopen eeuw. Wat was de taakverdeling in huis en wat deed de komst van elektrische hulpmiddelen voor ons? Maar ook de intrede van de televisie, het interieur, inwonen bij de schoonouders en natuurlijk het Nederlandse eten komen aan bod.Deze uitzending is hier terug te zien.


Ook is er een nieuw televisieprogramma met de titel 'Kasboekje van Nederland'.
Het is een zesdelige serie die de financiële geschiedenis van Nederlanders vertelt. Wat is onze relatie met geld en welke ontwikkeling is daarbij van groot belang geweest. Hoe beheerden Nederlanders vroeger hun kasboekje en hoe doen zij dat nu. Hoe zijn we van cash naar digitaal betalen overgegaan? Wie regelde vroeger in huis de financiën? Werden kinderen vroeger anders financieel opgevoed? En wat doen we met de oude dag? 


De eerste aflevering kun je hier terugkijken. 

De komende afleveringen kun je op woensdagavond kijken op NPO 2 om 20.45 uur. 

Heb jij deze afleveringen al gezien? Wat vond je ervan? Houd jij op een of andere manier nog een 'kasboekje' bij of regel jij je financiën op een andere manier? Reacties zijn welkom.Reacties