Medewerking gevraagd

Vandaag kreeg ik een e-mail van een lezeres en de vraag die hierbij hoort, wil ik toch even met jullie als lezers delen.

Twee dames zijn een onderzoek aan het doen naar de tijdsbesteding van huismoeders en -vaders. Ze vertrekken daarbij vanuit het idee dat 'thuisblijfouder' zijn vergelijkbaar is met het runnen van een eigen zaak. "Je krijgt geen ziekteverlof, iedere dag werk je overuren, je bent alles en iedereen tegelijkertijd... Je bent kok, chauffeur, onderwijs-assistent, schoonmaakster, boekhouder... "
Een aantal Amerikaanse studies bekeken reeds wat mama zou verdienen, moest ze in al die rollen een aangepast salaris krijgen. Zij zijn nu een gelijkaardig onderzoek aan het opzetten om te kijken hoe ze de waarde van de huisvrouw in Vlaanderen en Nederland zouden kunnen uitdrukken. De resultaten van dat onderzoek plaatsen ze dan in een infographic, zoals bij deze Amerikaanse studie.

Eind juni, begin juli zullen de uitslagen verwerkt zijn en zal de infographic met de resultaten van hun te zien zijn op dit weblog. Tot eind mei kunnen jullie nog deel nemen aan de survey en kunnen jullie de vragen beantwoorden. De vraag om deel te nemen aan onze survey op zich heeft al enkele discussies op gang gebracht. Het is dus duidelijk een actueel onderwerp dat ook jullie lezers zal kunnen interesseren.
Om de survey zo accuraat mogelijk te houden willen de onderzoeksters zoveel mogelijk reacties binnen krijgen, vandaar de vraag of jullie gebruik zouden willen maken van de survey

De survey is HIER te vinden. 

Reacties

Een reactie posten

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Hij wordt eerst even gecontroleerd voordat je hem terugziet onder het bericht!
Wanneer je anoniem wilt reageren, is het wel fijn als je even je voornaam vermeldt!