Elke dag DANKDAG


In mijn stille tijd afgelopen week viel mij iets op. In Deuteronomium 8:4 lees je namelijk dat de kleren van het volk Israël, in al die jaren dat het door de woestijn trok, niet versleten raakten en hun voeten niet opgezwollen waren. Maar ze dachten er niet aan om God voor deze zegeningen te danken. Het zette mij aan het denken...
Meestal beschouw ik Gods bescherming ook als vanzelfsprekend. Het gebeurt maar zelden dat ik er attent op ben om God bv. te danken als onze auto niet kapot gaat. Veel zaken beschouw ik blijkbaar als vanzelfsprekend. Veel dingen bewijzen mij goede diensten en houden het lange tijd vol zonder kapot te gaan, zonder dat ik mij daar van bewust ben. 

Ik zie het als een uitdaging om vanaf vandaag bewuster om te gaan met deze ‘stille’ zegeningen!

Vorige week woensdag was het een speciale dag: Dankdag. Een dag om je extra bewust te zijn van wat God mij en ons gezin (elke dag) geeft. Maar naar mij beleving zou het elke dag dankdag moeten zijn. Elke dag kunnen we Hem danken voor wie Hij is, voor wat Hij doet, voor wat Hij nog wil doen en voor alles wat Hij ons geeft. Persoonlijk ben ik te vaak gericht op teleurstellingen en op wat niet goed gaat en niet wil. Als je niet uitkijkt, raak je hierdoor in een neerwaartse spiraal.

In mijn blogbericht van 2 september j.l. op het weblog 'Een passie voor schrijven' heb ik geschreven over het inspiratieboek Dank van Marije Vermaas. Ik gebruik dit boek sindsdien wekelijks en haal er veel uit. Het boek biedt 52 weken lang inspiratie om een dankbaar leven te leiden.
Al vaker heb ik geschreven over het verlangen om iets te doen met het 'dankbaar zijn'.
Natuurlijk spreek ik mijn dankbaarheid uit (hoewel ik dit nog veel te weinig doe) of schrijf ik het op in mijn stille tijd schrift, maar ik wil er graag meer mensen deelgenoot van maken en ook anderen aansporen bewust bezig te zijn met danken. Ik heb ervaren dat dankbaarheid je leven enorm kan verreiken. Je hart verandert erdoor en je gaat op een andere manier naar mensen, dingen en omstandigheden kijken. 

Het brainstormen heeft niet geleid tot een nieuw weblog (het zijn er inmiddels echt genoeg). Ik heb wel een ander idee bedacht: een pagina op Facebook waarop ik elke dag kort stilsta bij iets waarvoor ik dankbaar ben. Ik heb dan ook een Facebookpagina aangemaakt met de titel: 'Elke dag dankdag'.  *

Elke dag zal ik hier een korte inspirerende tekst, een quote, gedicht, citaat of iets anders plaatsen dat met danken en dankbaarheid te maken heeft. Wil jij ook dagelijks geïnspireerd worden en bewuster bezig zijn met 'dankbaarheid', bezoek dan eens de pagina. *

Maar God zij dank, Die ons de overwinning geeft door onze Heere Jezus Christus.

1 Korinthe 15:57

*bij gebrek aan belangstelling is deze pagina in 2016 weer opgeheven.

Reacties

  1. Ik ga je graag volgen op facebook. Wij zijn met onze VrouwenBijbelstudiegroep begonnen met het boek 'Duizendmaal dank' van Ann Voskamp, dus dankbaarheid is iets waar ik nu mee bezig ben en dat me heel erg aanspreek. Ben zelf nog wel met een nieuwe blog begonnen ' ogen die zien' waar ik elke dag een 'snapshot'. Plaats van iets waar ik dankbaar voor ben. Nieuwe en oude dingen, momenten ... Gods zegen over/met deze facebookpagina.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat mooi om te horen Rita. Het boek van Ann Voskamp ken ik nog niet. Heb er er wel van gehoord maar nog niet gelezen. Ik ga het eens opzoeken!

      Verwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Hij wordt eerst even gecontroleerd voordat je hem terugziet onder het bericht!
Wanneer je anoniem wilt reageren, is het wel fijn als je even je voornaam vermeldt!