Boodschappen doen, altijd weer een hele klus

Boodschappen doen....ik heb er al vaker over geblogd, maar het is iets wat elke keer weer terugkomt. Voor je gevoel heb je net de halve (super)markt leeg gekocht, alles netjes in de kasten uitgestald en.... alles is alweer op.

Maar, los van dat het de nodige tijd en aandacht kost om alles weer bij elkaar te zoeken en dat het reuze snel weer op is, vraag ik mij soms ook af of het nog goedkoper kan. Ik haal nu bv. veel bij de Lidl maar zouden B merken bij bv. de Albert Heijn niet net zo duur zijn? Het is natuurlijk een kwestie van uitproberen en prijzen vergelijken.

Deze websites kunnen jou misschien ook helpen:

Door de crisis die begon in 2009 moeten veel mensen zuinig aan doen. Maar zelfs een prijsbewuste consument kan het afgelopen jaar ingeteerd zijn op het 'huishoud spaarpotje'. Handige tips om goedkoop boodschappen te doen en geld te besparen, worden de laatste tijd gepositioneerd als een "overleef de crisis" methode, maar feitelijk bestaan deze tips al jaren. En sommige zijn zeker waardevol, vooral met de juiste hulpmiddelen.
Met de Supermarkt Bespaartest kun je aangeven bij welke supermarkt(en) je nu vaak je boodschappen doet, welke levensmiddelen en producten je gebruikt en hoeveel je gemiddeld per week verbruikt. Op basis van deze gegevens en de gemiddelde kortingen uit 2012 zal de Bespaartest je besparingspotentieel berekenen. Het bedrag dat je per week kunt besparen is een indicatie en kan natuurlijk verschillen van je werkelijke besparingsbedrag.

Deze site presenteert actuele folder-aanbiedingen van 'alle bekende Nederlandse winkels'. De site biedt een scan van de advertentie in de folder en een geldigheidsduur. Soms zijn de scans wat klein en moeilijk leesbaar. Helaas is op de site de grote hoeveelheid folders ten koste gegaan van de overzichtelijkheid. Er zijn maar liefst ruim 5000 categorie├źn, waardoor het zoeken niet erg gemakkelijk gaat. Als je op zoek bent naar een aanbieding voor een heel specifiek product, is deze site erg handig!

Met 'Mijn Winkelwaar' beschik je over extra mogelijkheden op deze site. Door je gratis aan te melden voor 'Mijn Winkelwaar' krijg je een persoonlijke pagina waar je op de hoogte wordt gehouden van allerlei aanbiedingen en voordeeltjes bij jou in de buurt.
Ook kan je op deze pagina boodschappenlijstjes en recepten bewaren. Naast jouw persoonlijke pagina ontvangt je als je dat wilt iedere twee weken de Winkelwaar nieuwsbrief.
(Let op: deze site is onlangs opgeheven!)

Met Supermarkt aanbiedingen.com kun je prijzen en aanbiedingen van alle grote landelijke supermarkten inzien en vergelijken. Niet alleen aanbiedingen worden weergegeven maar ook standaard productvergelijking kun je bekijken op de site.

Waar doen jullie (supermarkt) boodschappen? Laat je de boodschappen wel eens thuisbezorgen? Hebben jullie nog boodschappentips?


Reacties

  1. Julia heeft op haar weblog 'Gezinsleven'een heel aantal goede tips geplaatst om te besparen op je boodschappen. Je kunt ze hier teruglezen: http://www.gezinsleven.com/?p=2482

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Hij wordt eerst even gecontroleerd voordat je hem terugziet onder het bericht!
Wanneer je anoniem wilt reageren, is het wel fijn als je even je voornaam vermeldt!