Bloggerslijst.nl - een nieuw initiatief!

Zoals beloofd zou ik deze keer wat uitgebreider stilstaan bij het nieuwe initiatief van de twee bloggers Linda van Aken en Melissa Peltenburg.

Misschien heb je hem afgelopen dagen op Facebook of op Twitter al voorbij zien komen, maar nu staat hij toch echt online. De enige echte bloggerslijst.nl! Een paar maanden geleden hoorden Melissa en Linda een oproep /dringend advies aan bloggers om zich wat meer te organiseren. 

Linda schrijft: Ge├»nspireerd op ‘Wie moet Amerika bellen als het met Europa wil spreken?’ Niet dat er een spreekbuis moet komen voor alle bloggers, maar wel een handig overzicht. Zo blijkt dat veel marketeers die graag willen samenwerken met bloggers niet weten waar te beginnen, en zoeken bijvoorbeeld naar bloggers via hashtags op social media. Daarom komen er steeds meer online platformen waar bloggers zich verenigen, in ieder geval in Amerika, maar ook steeds meer in Europa en het wordt tijd om hier in Nederland ook bij stil te staan. Een plaats waar je veel (liefste natuurlijk alle) bloggers terugvindt. En dan niet alleen de grotere bloggers die gebruik maken van het netwerk van een mediabureau maar iedereen, ook als je net begint. Waarbij er niet alleen gekeken wordt naar bezoekersaantallen en data maar juist ook aandacht besteed wordt aan de authenticiteit van de blogger.

Op hun nieuwe website www.bloggerslijst.nl  is een overzicht te vinden van een groot aantal Nederlandse (of Nederlandstalige) bloggers. Er zijn ontzettend veel social influencers. In allerlei soorten en maten, ieder met een eigen kracht en expertise. Er zijn op dit moment  zoveel bloggers dat je misschien al snel het overzicht kwijt raakt; zij helpen graag  mee om een beetje orde te scheppen in de chaos. Hoe? Door bloggers, vloggers maar bijvoorbeeld ook Instagrammers met elkaar te verbinden. Niet iedereen op zijn eigen “eilandje” maar samen sterk staan. Dat doen ze niet zomaar; ze doorbreken namelijk het taboe van de bezoekersaantallen en delen deze openbaar in onze lijsten. 

Met het overzicht op hun nieuwe website willen Linda en Melissa het makkelijker maken voor bloggers; op deze manier kunnen bloggers zien wie er over dezelfde onderwerpen schrijft en wie interessant zou kunnen zijn om te volgen.

Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk snel op de genoemde website www.bloggerslijst.nl voor nog meer informatie en meld je aan. 

Reacties