Super eten voor superkinderen - Gezond eten met het hele gezin

'Vraag jij je ook weleens af wat je vandaag weer moet koken? Wat je kinderen op een bepaalde leeftijd aan voedingsstoffen nodig hebben? Hoe je je kinderen gezond kunt laten eten van gerechten waar je zelf ook van geniet? Super eten voor superkinderen geeft je antwoorden en oplossingen.'

Via mijn zus Martine kreeg ik het boek 'Super eten voor superkinderen' in handen. Op het eerste gezicht klonk de titel mij wat vreemd in de oren maar toen ik door het boek bladerde, begreep ik al snel wat de bedoeling was van het boek. Het is namelijk niet alleen een kookboek met heerlijke en gezonde recepten, het boek bevat ook een schat aan informatie over gezond eten.

Het boek is onderverdeeld in een flink aantal hoofdstukken. Zo is er in de inleiding veel aandacht besteed aan het belang van gezond eten en ook in het allerlaatste deel wordt 'de voedingsrevolutie voor kinderen' uitgelegd door een van de schrijvers van het boek, professor Tim Noakes. Het is een wetenschappelijk overzicht van de huidige stand van zaken rond voeding voor kinderen. Leerzaam!
Verder zijn er in het boek heel veel recepten opgenomen voor zwangeren, heerlijke eerste hapjes voor kinderen van 6-12 jaar, recepten voor peuters van 1-3 jaar, kinderen van 3-13 jaar en pubers van 13 jaar en ouder. Ook bevat het laatste deel van de recepten veel basisrecepten.

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Wanneer je door de woorden 'super-', 'power-' en 'kanjerkids' weet heen te lezen, zul je dit boek met veel plezier (dagelijks) kunnen gebruiken. Het gaat erom om met het hele gezin gezond te eten: minder suiker, met meer smaak en meer plezier. Het boek is voor € 29,99 te koop bij o.a. Bol.com Het is een flinke investering maar je hebt er dan ook jarenlang plezier van. 

De schrijvers Tim Noakes, Jonno Proudfoot en Bridget Surtees hebben er een prachtig boek van gemaakt met héél veel tips, heerlijke gerechten en prachtige foto's.

'Echt eten’-experts professor Tim Noakes en chef-kok Jonno Proudfoot schreven eerder de internationale bestseller De Real Meal Revolutie. Samen met kinderdiëtiste Bridget Surtees bieden ze nu praktische én wetenschappelijk onderbouwde adviezen speciaal gericht op voeding voor kinderen.

Reacties